OR-2018-2019- Schoolbal

Ter Ham nodigt uit ten dans...

De benaming "bal" voert mijn gedachten soms naar vervlogen jaren.
Er schieten beelden door mijn hoofd van jonge kerels, strak in het pak, wat onwennig door de das die hun nek lichtjes omsnoert.
Een overjaarse DJ, gebogen over de bakken met singles en die met de klassieke "kusjesdans", gevolgd door enkele trage dansen, de sfeer erin probeert te brengen in de tijd dat oordopjes op een fuif nog niet moesten. Geen dure lichtinstallatie, maar getemperd licht dat de tafeltjes en stoelen langs de muur, waaraan enkele muurbloempjes verwachtingsvol, met de handtas op de schoot, hebben postgevat, zuinig verlicht. En dat alles gehuld in een mist van blauwige sigarettenrook in een tijd waar roken sociaal nog heel aanvaardbaar was.

Ons schoolbal dat op de laatste vrijdag van januari doorging in de zaal "De Corren", beantwoordde helemaal niet aan deze beschrijving. Hippe muziek werd gebracht door vier verschillende DJ's met uiteenlopende muziekstijlen.
De muziekdragers waren niet langer vinylplaten, maar cd's of digitale bestanden. 
De muziek werkte aanstekelijk en zorgde ervoor dat de dansvloer de hele tijd "the place to be" was. Enkele lichtaccenten kleedden de zaal aan en zorgden voor een speciaal sfeertje dat de ruimte nèt dat ietsje meer gaf, samen met de mist die door de rookmachine bij momenten uitvoerig de ruimte werd ingespuwd. 
 
"Leuk feestje", kwamen verschillende mensen me vertellen.
En dat was het ook! Gewoon.
Misschien zijn er toch niet zo veel verschillen tussen een "bal" van vroeger en een bal van nu?
Mensen komen samen om zich te amuseren en te genieten van de muziek en van het samen zijn. En dat is iets van alle tijden..

Bedankt aan iedereen die hieraan meehielp, van bij de verre voorbereiding tot de hulp op de dag zelf...
Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn...

meester Pol

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow