AL-2018-2019-Magda's boekenpleintje

Magda's boekenpleintje: inhuldiging.

Gezellig met een boekje, in een hoekje van onze speelplaats.
Dàt was het idee dat juf Magda had toen ze een stukje van onze speelplaats reserveerde om er enkele leuke banken en een boekenkast neer te zetten. Dat alles geflankeerd door een beetje groen.
Helaas volgen bestellingen niet altijd de vooropgestelde timing en kon ze de realisatie ervan niet meer meemaken als directeur van onze school.  
Een speelplaats moet een "geen-verveel-plaats" zijn, vond ze. Eentje die je uitnodigt - naast het jezelf uitleven in het spel -  tot creativiteit en fantasie. De twee podiumblokken die eerder aangekocht werden, zijn ondertussen al flink in gebruik en ze zijn het speelveld geweest van menig "kindertheaterstukje".
Daarnaast heeft een speelplaats ook een rustig hoekje nodig. Een hoekje waar je je even kan afzonderen van de drukte en tot rust kan komen door jezelf te verliezen in een boek.
Boeken slepen je immers mee in grote en kleine avonturen, waarin je zelf al of niet de held bent.

We vonden het een goed idee om de naam van juf Magda te laten voortleven in dit hoekje. Samen met de kinderen én met juf Magda werd het hoekje met veel bombarie ingehuldigd. Als een volleerde ceremoniemeester knipte juf Magda het werklint dat de speelplaats tot dan scheidde van dit hoekje door.
Een bordje met "Magda's boekenpleintje" hangt ondertussen te pronken in dit gezellige plekje.
Dankjewel, juf Magda.
Kom gerust nog maar eens langs en misschien vind je wel eens tijd om hier op je gemakje een boekje te komen lezen ;-)
Meester Pol 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow