AL-2018-2019-Paaseitjes...

Het regent paaseitjes...

Op donderdag 4 april regende het in Ter Ham.
Geen dikke koude regendruppels, deze keer, maar lekkere paaseitjes...
En of het nu de paashaas of de klokken van Rome zijn die zorgden voor deze zoete versnapering: dat maakte voor onze kinderen eigenlijk niet zo veel uit. De blije gezichtjes en de enthousiaste kreten spraken voor zichzelf. 

Onze juffen namen elk hun klas op sleeptouw naar de mooie, groene tuin. Of was het eerder omgekeerd en trokken onze kleuters en lagere schoolkinderen eerder hun juf mee...? Af en aan lopend van de tuin naar de juf, ongeduldig om hun ontdekkingstocht aan te vatten.
Eenmaal op de speelplaats aangekomen scanden de verwonderde oogjes de omgeving om alle eitjes snel te lokaliseren. Hier en daar verscheen een glimlach, wanneer dat ook gebeurde. Bij het startsein van de leerkracht stoof iedereen uiteen: sommigen recht op hetzelfde doel, anderen naar een verloren hoekje waar ze eitjes gespot hadden.
Na deze zoektocht kregen de eitjes in de daartoe geknutselde mandjes een ereplekje om er wat te bekomen van de ruwe behandeling door onze kinderen. Maar niet te lang, want uiteindelijk kregen ze de eindbestemming die al lang voorbestemd was: de maagjes van onze Ter Hammers.

Pasen, een fijn en hoopvol feest, waarin we de verrijzenis van Jezus herdenken.
Voor ons zijn het nog altijd de klokken van Rome die die donderdag al eventjes wat vroeger overvlogen...
Voor Ter Ham wilden ze dat wel doen... Op speciaal verzoek... Wij hebben nog een klein voetje voor in Rome.. ;-) 

meester Pol

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow