KL-2018-2019-Nellie&Cezarklas-Nieuw leven

Nieuw leven ;-) 

Op dinsdag 12 maart begon ons avontuur over het uitbroeden van eitjes. Zowel voor de juf als voor de kindjes van de Nellie en Cezarklas was dit heel spannend! We legden 12 eitjes in onze broedmachine en startten het aftellen!
Die 21 dagen duurden wel lang hoor! Op dag 20 stond er toch al eentje te springen om uit zijn ei te komen. Gelukkig had de juf al een kooi, hooi, eten, een warmtelamp en een speciale drinkbak voorzien. Zo konden we het kuikentje onmiddellijk verhuizen naar zijn nieuwe woonplaats. Welkom klein kuikentje!
Zo werden er dinsdag nog 4 geboren en woensdagochtend zaten er nog 4 ongeduldig in de broedmachine te wachten. We braken de drie eitjes open die nog in de broedmachine zaten en niet uitgekomen waren. We zagen dat er twee wel ontwikkeld waren tot kuiken maar niet sterk genoeg waren om uit het ei te geraken of ziek waren. In één eitje zat alleen de eidooier nog in. 
We konden niet geloven dat er zoveel kuikentjes uit hun ei waren gekomen. Het kooitje werd wat klein door de bezetting van 9 kuikens dus besloten we ze te verdelen over twee kooien. Zo hadden ze toch wat meer plaats om te bewegen. De kleuters waren gek op onze nieuwe vriendjes!
Het was voor de kleuters een heel leerrijk proces! Ze vonden het spannend om de eierschaal te zien openbreken en zo stilletjes aan het kuikentje zien tevoorschijn komen. 
Op vrijdagavond voor de vakantie waren de kooitjes leeg, alle kuikens hadden een nieuwe thuis... Dag vrienden, veel plezier in jullie nieuwe thuis!
Bedankt aan juf Aurore, de mama en papa van Ginthe en de mama en papa van Hanne om de kuikens een goeie thuis te geven! Bedankt aan de lieve mevrouw en meneer van Erps-Kwerps die voor de bevruchte eitjes gezorgd hadden!

Lieve groetjes
Juf Petra (Nellie en Cezarklas) 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow