LG-2018-2019-6de leerjaar-fietsexamen

Fietsexamen 6de leerjaar.

Een tijdje geleden legden onze zesdeklassers traditiegetrouw het fietsexamen af. Onze school hecht er immers veel belang aan dat kinderen, voordat ze naar de secundaire school gaan, zich veilig en zelfstandig kunnen bewegen in het verkeer.
“Fietsen”, het klinkt zo eenvoudig.  Maar dat is het helemaal niet.  Het verkeer wordt steeds drukker en drukker en als fietser ben je eigenlijk ook een bestuurder van een voertuig.  Verkeersregels en verkeersborden moeten nageleefd worden.
Met een paraplu en een aantal documenten met mooi voorbereide richtlijnen namen de verkeersbegeleiders post. Een paar dagen op voorhand hadden de zesdeklassers het af te leggen parcours ingeoefend.  De bewegwijzering was duidelijk aangebracht. Onze zesdeklassers met hesje en helm waren helemaal klaar voor het traject.
Boven ons hingen echter een paar donkere wolken. De regen begon net de druppelen bij de start.  Maar daar trok niemand zich iets van aan. Een voor één legden de kinderen de weg af.  Voorrang geven, op het fietspad rijden, de arm uitsteken bij een hindernis, veilig de straat oversteken, zijn maar een aantal aandachtspunten die aan bod kwamen.  Iedereen deed zijn best. Toch merkten we allemaal dat niet iedereen evenveel fietservaring heeft en dat sommigen nog wat foutjes maakten.
Maar dat is helemaal niet erg! Jullie weten toch nog allemaal wat juf Katleen ons al leerde van de eerste kleuterklas: ‘Oefenen en proberen, alleen zo kan je het leren!’  Dus beste ouders en leerlingen, fietsen maar!
Hartelijk dank voor de veilige begeleiding, de uitstekende voorbereiding en een dikke dank u wel aan al de mensen die zich deze dag speciaal vrijmaakten.

Werkgroepje Website

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow