LG-2018-2019-Afscheid zesde leerjaar

Afscheid van het zesde leerjaar.

Op één van de laatste avonden van het schooljaar namen we in de groene achtertuin van onze school afscheid van onze zesdeklassers. Het voelde als een gezellige viering in intieme kring. Mama’s en papa’s zagen er feestelijk uit. Ook de kinderen waren zonnig en vrolijk. Fier zochten ze een plekje vooraan uit. Terecht.. het was hun moment. Ze mochten terugblikken op veel fijne en leerrijke jaren samen...

Natuurlijk zweefde een gevoel van nostalgie en melancholie in ons midden. Als je goed naar de menigte keek, zag je boven elk hoofd wel een ballonnetje bengelen waarin beelden van hun kinderen verschenen. Het ogenblik van de eerste schooldag bij juf Katleen, een zonnige moederkesdag in de tuin, een onvergetelijke kleuteruitstap, het schrijven van de eerste woordjes, een dansje op een schoolfeest... Zoveel onvergetelijke momenten van een onbezorgde kindertijd vlogen zo snel voorbij. Tekstjes, liedjes, toneeltjes ontoerden ons,maar deden ons ook glimlachen. We voelden ons allemaal dankbaar omdat onze kinderen mochten opgroeien in deze beschermde, zo vertrouwde omgeving.

De kinderen gaven graag hun persoonlijke dankkaartje aan de juffen en hun ouders. Bas, de voorzitter van de ouderraad zwaaide ook af. Blij nam hij lekkere pintjes in ontvangst. Ook Greet en Inge werden in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange trouwe inzet in de ouderraad. Dank u wel!

Tot slot kregen de kinderen hun diploma’s met een stevige handdruk van meester Pol en een dikke knuffel van juf Kaat. Trotse blikken alom!

Dan was het tijd voor een glaasje en een hapje.
Het werd nog een heel gezellige avond samen.
Een toast op het verleden en een mooie toekomst voor onze kinderen!

WGWebsite

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow