LS-2019-2020-Het eerste leerjaar op wieltjes.

Wij kunnen ook "strappen": stappen én trappen!

Op vrijdag 20 september nam onze school deel aan de "strapdag" die in heel Vlaanderen werd georganiseerd.
Het is een dag waarbij we zoveel mogelijk kinderen proberen te stimuleren om met de fiets of te voet naar school te komen. Onze ouderraad werkt daar graag aan mee door die dag alle moeilijke punten onderweg naar school te bemannen met een ouder. Het is altijd fijn om het plezier van de voorbijfietsende kinderen en hun ouders te zien.
 
De strapdag is elk jaar ook de dag, waarbij we er ons bewust van worden dat het niet evident zou zijn om alle fietsen te stallen als iedereen effectief per fiets naar school zou komen. Met een beetje aanpassingen in de organisatie van de parkeerplekken lukt dat wel! We vinden het belangrijk dat kinderen zich op een milieuvriendelijke manier in hun eigen dorp kunnen verplaatsen. Onze fietsenstalling mag dan niet zo groot zijn, als alle kinderen de fietsen er netjes stallen dan kunnen we er een heleboel kwijt.

Dit schooljaar deden de kleuters niet mee aan deze actie. Zij gingen die dag immers op schoolreis.
Dat maakte dat onze andere juffen méér dan plaats genoeg hadden om op de speelplaats allerlei fietsvaardigheden in te oefenen.
Ons eerste leerjaar deed dit alvast, net als het derde leerjaar. Zij zetten een fietsparcours uit, waarbij in verschillende opstellingen heel specifieke vaardigheden werden uitgetest en gecontroleerd. Ook hier is het motto: oefening baart kunst. Wie veel fietst wordt stuurvaardiger en zekerder in het verkeer. 

Dankjewel aan de leden van de ouderraad en de vrijwilligers om post te vatten langsheen de straten van Steenokkerzeel.
Dankjewel aan de juffen die samen met hun kinderen een fietstocht doorheen het dorp uitstippelden.
Dankjewel aan de vrijwilligers om die tochten te begeleiden. 
Dankjewel aan alle juffen die het hele jaar door hun leerlingen wijzen op het plezier van je te kunnen voortbewegen op eigen kracht, maar hen ook te wijzen op de gevaren die daaraan gekoppeld kunnen zijn.

Meester Pol 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow