LK-2019-2020-Lerarendag 2019

Leerkrachtendag

4 oktober is Werelddierendag. Op Ter Ham werden die dag voor één keer de leerkrachten in de bloemetjes gezet. Niet dat er enige verwarring zou kunnen bestaan, maar de dag erna - op 5 oktober - wordt de "dag van de leerkracht" gevierd.... En aangezien op zaterdag leerkrachten niet op school werken, werd lerarendag een dagje vervroegd.

Een aantal moedige ouders namen tijdens de middagpauze de toezichten over en ondertussen konden onze juffen samen eten in het klaslokaal van het zesde leerjaar. 
De ouderraad zorgde voor een uitgebreid buffet van pizza's... Het duurde niet lang of de geur van look, tomaten, gegrilde kaas, scampi, en wat er nog allemaal op een pizza ligt, vulde  het lokaal. Iedereen liet zich alles goed smaken. Er werd afgesloten met een dessertje en een woordje van de voorzitter en nadien kon iedereen weer aan de slag met een warm gevoel. Een gevoel dat niet alleen veroorzaakt werd door de fijne pizza's maar door de warmte van de mensen die hieraan meewerkten. 

Dankjewel voor deze traktatie en voor het overnemen van de toezichten. 
Een aantal ouders drukte zijn bewondering uit over hoe goed kinderen wel wisten hoe sommige zaken moesten lopen. Anderen voelden dan weer aan dat het niet evident is om een grote groep kinderen de baas te blijven. In beide gevallen hoorde ik veel respect voor dit stukje van de taak van een leraar. Het is ook een stukje dat voor vele ouders haast vanzelfsprekend lijkt en ongekend is. Misschien goed om daar even bij stil te staan.

Team Ter Ham is jullie allemaal dankbaar.

meester Pol

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow