AL-2019-2020-Quizzen met Ter Ham

Herexamen in Ter Ham: Quiz...

Een quiz kan zoveel meer zijn dan iemand die vragen stelt en anderen die ze beantwoorden. Op onze school werd deze lange tijd op voorhand voorbereid door een team van leerkrachten en vrienden. Ieder was verantwoordelijk voor een bepaald onderwerp. In groep werd dan beslist welke vragen weerhouden worden en welke niet. Alles werd tot in de puntjes voorbereid.  Een indrukwekkende jury zat voor ons klaar op het podium, klaar om streng maar rechtvaardig de antwoorden te beoordelen. De quizmaster, juf Sophie, nam vooraan ontspannen in haar zetel plaats en vuurde de vragen op ons af.
In de zaal zag je veel gespannen blikken. Zou het moeilijk zijn of toch wat gemakkelijker? Een 20-tal groepjes van 5 zaten klaar om alle mysteries te ontrafelen. Ondertussen serveerden de juffen ons een lekker drankje en een hapje. De quiz was heel afwisselend. De ene keer juichte een sportfanaat, de andere keer was er een vreugdedansje van een muziekliefhebber bij het vinden van het juiste antwoord. Soms hoorde je een zucht van een boekenwurm die net niet op de naam van een schrijver kon komen, de andere keer een al dan niet onderdrukte ‘ah jaaaaa’ van één of andere cultuurbarbaar die eigenlijk toch wel te ver het antwoord in zijn geheugen had begraven.
Winnen was niet echt belangrijk, meedoen wel… Er werd vooral veel plezier gemaakt.  Dank u wel voor alle energie die er in deze avond werd gestoken! Dank u aan iedere helpende hand! We genoten er allemaal van!

Werkgroepje website

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow