LG-2019-2020-Afscheid van het zesde leerjaar.

We nemen afscheid...

De school verlaten in tijden van corona, het is niet evident. Zeker wanneer richtlijnen en verplichtingen constant wijzigen, je rekening moet houden met aangepaste scenario's en de onzekerheid over de op dàt moment geldende maatregelen. Maar het blijft een afscheid van de lagere school en zoiets gebeurt maar één keer in je leven. 

Sommige van onze leerlingen sleten het grootste deel van hun leven op de stoeltjes en aan de banken van Ter Ham. Kleuters werden opgroeiende jongeren, hun eigen talenten en mogelijkheden verkennend. Op deze laatste schooldag namen we de tijd om met hen op een serene manier afscheid te nemen.

We verzamelden in de refter van de school, de afstand tussen de bubbels respecterend. Het getuigschrift moest deze keer niet overhandigd worden, want dat was eerder al gebeurd. Na een woordje van juf Kaat en meester Pol werd een Filmpje (Je kan het hier opnieuw bekijken) getoond waarin een verhaal over een blik de rode draad vormde. Na het bekijken ervan kreeg iedere leerling zijn eigen "ogenblik":  Een symbolisch blik, versierd met een print van de eigen ogen. Het was aan juf Kaat en meester Pol om uit te puzzelen aan wie elk paar ogen toebehoorde. Soms heel verrassend...

Als laatsten verlieten daarna onze zesdeklassers de schoolpoort doorheen een erehaag van juffen. Ouders die aan de schoolpoort stonden begonnen spontaan te applaudiseren. 
Wij wensen alle jongens en meisjes van het zesde heel veel succes in hun verdere schoolloppbaan. Dat ze inspirerende mensen mogen ontmoeten, die op hun beurt hùn inspiratie mogen zijn.
Het ga je goed!

Meester Pol

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow